RTS predstavlja Udaljenu tehničku podršku.

RTS image
RTS (Remote Technical Support) je usluga koja omogućuje poslovnim i privatnim korisnicima pristup stručnoj tehničkoj podršci putem interneta.

Ova usluga je iznimno važna za svako poslovanje koje je ovisno o informatičkim tehnologijama, bilo da se podrška pruža unutar same tvrtke ili preko treće strane poput iTS-ovog RTS održavanja.

Današnje poslovanje je gotovo neodvojivo od rada na računalima i drugim elektroničkim uređajima, a upravo zbog toga je održavanje i administracija tehnologije neizostavan dio svakog poslovanja.

Imati održavanje i administratora izvan okvira vaše tvrtke ima mnoge prednosti.

  • Prvo, to vam omogućuje da se fokusirate na svoj posao i brinete se o svom glavnom poslu, dok se ITS brine o tehničkim aspektima vaše tvrtke.
    To može smanjiti troškove jer ne morate imati unutarnje stručnjake za IT podršku i održavanje.

  • Druga velika prednost je što ćete imati stručnjake koji su specijalizirani za IT podršku i održavanje, što znači da ćete dobiti visokokvalitetnu uslugu i brže rješavanje problema.
    To znači da ćete imati pristup stručnjacima koji su obučeni za rješavanje složenih problema i imaju iskustvo u radu s različitim vrstama opreme i sustava.

  • Također, imajući održavanje i administratora izvan okvira vaše tvrtke može pomoći smanjiti rizik od sigurnosnih propusta i štetnih napada. Stručnjaci za IT podršku i održavanje će redovito provjeravati vaše sustave i ažurirati ih s najnovijim sigurnosnim zakrpama i ažuriranjima, što će pomoći smanjiti rizik od sigurnosnih propusta i štetnih napada.

Ukoliko vaša tvrtka koristi informatičku opremu kao bitan alat u svakodnevnom poslovanju, onda je izuzetno važno da se ta oprema održava na zadovoljavajućem nivou. To podrazumijeva redovno održavanje i čišćenje računala, ažuriranje softvera i instalaciju sigurnosnih zakrpa, te održavanje mreže i drugih IT sustava.

Također, ako se pojave problemi s računalima ili mrežom, održavanje i administratori izvan okvira tvrtke su dostupni za brzu i efikasnu podršku, što smanjuje prekid rada i omogućuje vam da se fokusirate na važne poslovne zadatke.RTS od iTS-a je prilagođen vašem poslovanju te se okvir rada održavanja dogovara ugovorom na rok od 6, 12 ili 24 mjeseca. U sklopu te ugovorne obveze, iTS preuzima administraciju i održavanje vaše informatičke opreme te pruža potpunu udaljenu podršku vašem poslovanju.RTS B2B

Paušalna usluga održavanja IT opreme je idealna opcija za sve korisnike koji žele osigurati stabilnost i sigurnost svoje informatičke opreme bez obzira na to jesu li u pitanju pojedinačni računala ili cijela mreža. 

Usluga uključuje tehničku podršku putem telefona i online kanala, terensku podršku u slučaju kada je potrebno osobno interveniranje, redovito održavanje pisača i mrežne infrastrukture, te osiguravanje sigurnog cloud okruženja za pohranu podataka. 

Naš tim stručnjaka pruža terensku podršku za održavanje vaših pisača te se brine o mrežnoj infrastrukturi i sigurnom cloud okruženju. Nabavljamo potrebne potrošne materijale i brinemo se o održavanju svih vrsta računalne opreme.

Osim toga, u cijenu je uključena i nabava potrošnih materijala, održavanje računalne opreme, te unaprjeđenje internog komunikacijskog sustava. 

Kako bi se osigurala dodatna sigurnost, usluga također uključuje automatizirani backup sustav koji će spriječiti gubitak podataka u slučaju nezgode. 

Ukupni cilj ovog programa je osigurati glatko i sigurno funkcioniranje IT opreme u svakodnevnom radu.Udaljena tehnička podrška (RTS) predstavlja servis koji omogućuje brzu i efikasnu podršku putem interneta za sve vrste elektroničke opreme. 


RTS program je dostupan u tri različite ugovorne opcije: 

  • 6 mjeseci
  • 12 mjeseci 
  • 24 mjeseca


Ugovaranje programa sa trajanjem ispod 6 mjeseci nije moguće zbog činjenice da je ovakva usluga sklona "hit and run" načinu rada te je potrebno osigurati da se neće dogoditi nikakvo oštećenje u postupku održavanja. U informatici, pojam "Hit and run" odnosi se na praksu neodgovorne upotrebe servisa ili usluge, gdje se ona koristi samo u trenutnom potrebnom trenutku, a zatim se prekida korištenje bez obzira na ugovorene uvjete ili obveze. 


Ovakav pristup se često koristi kod paušalnog održavanja ili podrške elektroničke opreme, gdje se korisnik obraća za pomoć samo u slučaju problema, a zatim prekida korištenje usluge čim se problem riješi, bez obzira na preostalo trajanje ugovora. 


Ovakvo ponašanje može biti neodgovorno i nepošteno prema provideru usluge, jer on ne dobiva adekvatnu naknadu za svoj rad i trud. Zbog toga, iTS ograničava trajanje ugovora na minimalan ugovor u trajanju od 6 mjeseci, kako bi se osigurali od ovakvog ponašanja.