Često pitana pitanja

Koje je vaše radno vrijeme?

Naše radno vrijeme je od ponedjeljka do subote od 9:30 do 22:30 sata.
Nedjeljom se odrađuju isključivo visoko prioritetni servisi te je moguća intervencija izvan okvira radnog vremena.

Udaljena podrška, RTS je dostupan pretplatnicima kao usluga 24/7.
Sve usluge udaljene podrške izvan RTS pretplate, no hitnog postupka se naplaćuju uz prioritet rada 80€(prioritet I) + 15€(udaljena podrška)

Koje vrste IT usluga pružate?

Mi pružamo širok spektar IT usluga, uključujući održavanje i servis računala, instalaciju i podešavanje softvera, brzo rješavanje problema s računalima i mrežama, te pomoć s izradom web stranica i internet marketingom.

Našu ponudu možete pogledati u sljedećem linku.

Da li radite samo s tvrtkama ili se bavite i s pojedincima?

Radimo s obje vrste klijenata i radimo s maksimalnim trudom kako bismo zadovoljili potrebe svih naših klijenata.

Da li radite samo s fizičkim računalima ili se bavite i virtualnim sustavima poput cloud usluga?

Da, radimo i s virtualnim sustavima poput cloud usluga i možemo vam pomoći s izradom i održavanjem vaših cloud okruženja, lokalnih (da se napravi interni cloud sustav vašem poslovanju) ili pretplatničkih (da se odabere postojeći cloud provider sukladan potrebama Vašeg poslovanja).

Radite li samo s računalima ili se bavite i drugom opremom poput printera i pisača?

Da, radimo i s drugom opremom, uključujući printerima, pisačima, skenerima i ostalim kancelarijskim uređajima.

Kako radi udaljena podrška ?

Udaljena podrška je najjednostavniji način brze online pomoći prilagođenim svim korisnicima.

Potrebno je preuzeti program pod imenom Any Desk - preferirana je iTS inačica programa koju možete preuzeti ovdje za windows korisnike, dok za korisnike drugih operativnih sustava link za preuzimanje možete pronaći ovdje.

Da bi se inicirao postupak online udaljene podrške potrebno je putem web chat opcije ili drugog načina kontakta, obavijestiti iTS o svom kodu, odnosno adresi.

Zahtjev za povezivanje možete također izdati putem opcije "Invite" u programu te upisati adresu servisa : its@itsmedia

Korisnik na udaljenom klijentu mora ručno
prihvatiti zahtjev za povezivanje kako bi započeo sesiju.

Više možete saznati na sljedećem linku.

Da li su moji podatci sigurni ?

Naravno, Vaši podatci su zaštićeni GDPR pravilima te prilikom rada s iTS-om pristajete, odnosno slažete se i dajete svoju suglasnost za obradu vaših osobnih podataka i zaštitu istih.

iTS & iTSmedia u nikojem slučaju neće neovlašteno modificirati ili prosljeđivati Vaše osobne podatke.

Više možete pročitati na odjeljku privatnosti

Što ako se izgube moji podatci ?

Vaši osobni podatci se u nikojem slučaju neće i ne mogu izgubiti jer su pohranjeni u sustavu visoke zaštite te su svi vaši podatci kriptirani u našem sustavu.

Glede podataka koji se dostavljaju u servis, takvi podatci su 100% zaštićeni od gubitka zbog preventivnog sigurnosnog kopiranja podataka koje se radi prije rada samog servisa, iz tog razloga svi servisi su usporeni za veličinu backup operacije.

Iznimka kod gubitka podataka je ukoliko podatci na servis dolaze u komprimiranom modulu ( lošeg zdravlja ) tada se iTS odriče odgovornosti sačuvanija podataka ali će dati sve od sebe da sačuva i spasi iste.... nažalost ponekad to nije uspješna procedura stoga se gubitak podataka prepisuje kvaru el. opreme.

Na koje sve načine mogu platiti ?

Servis i ugovorene usluge je moguće platiti transakcijskim putem, dok je moguće i platiti elektronskim putem u obliku PayPal uplate ili karticama (Visa i Maestro) koristeći se servisom Stripe. Također možete platiti i koristeći se KEKS prepaid karticom i aplikacijom.

Servis NIJE moguće platiti gotovinom

Koliko vremena je moj uređaj na servisu ?

Servis je ograničen u 3 stupnja rada.

Servis se dijeli na visoko prioritetne, srednje prioritetne i nisko prioritetne servise. 
  • Visoko prioritetni servisi se rješavaju istog trena te je prosječno vrijeme rada unutar 12-24 sata, ovakav se postupak doplaćuje fiksnih 80€ na cijenu rada servisa, također u visoko prioritetne servise spada i podklasa "Prioritet II" koji garantira rješavanje problema unutar 24-48 sati te se doplaćuje fiksnih 50€ na cijenu rada servisa. - ukoliko se servis ne odradi u navedenom roku, prioritetni rad neće biti naplaćen

  • Srednje prioritetan rad je ograničen na vremenski period od 5(pet) radnih dana, ovakav se postupak ne naplaćuje.
    Svi se servisi osim ukoliko nije naglašeno drugačije smatraju servisima srednjeg prioriteta dok se ne odradi dijagnostika, naknadno su moguće promjene po obavijesti

  • Nisko prioritetan servis je servisna kategorija koja može najdulje potrajati te je tu riječ o servisima koji zahtijevaju nabavu opreme od partnera treće strane - vremenski rok je do 3(tri) mjeseca.


Na koji način predižem servis ?

Vaš servis možete donijeti na dogovornu adresu nakon kontakta s iTS-om ili referentom iTS-a. Servis također možete dostaviti u prostorije partnera MEC Šibenik na adresi Ul. kralja Tomislava 2, 22000, Šibenik zajedno s svojim osobnim podatcima ili u prostorije partnera IP Servis na adresi Ul. Ante Šupuka 7, 22000, Šibenik.

Nakon obrade podataka i evidencije servisa bit će te naknadno kontaktirani od strane iTS-a za prikupljanje servisne kartice. (servisna kartica može biti u digitalno obliku u obliku koda ili u fizičkom obliku, kartice)

Servisna kartica je kartica koja je potrebna za prikupljanje servisa, servis se neće vratiti korisniku sve dok se iTS-u ne vrati servisna kartica odgovarajućeg broja s evidencijskim tiketom.

U slučaju digitalne kartice potrebna je potvrda ili aktivna komunikacija s osobljem iTS-a.

U slučaju gubitka servisne kartice stranka je iTS-u dužna platiti 10€.
Samo osoba koja je podnijela zahtjev za servis može prikupiti isti, s iznimkom da se promjena može odraditi kontaktiranjem iTS-a.

Što sve moram donijeti na servis uz uređaj ?

Vaš servis preferiramo predignuti bez kablova i periferije osim ako kvar nije u istim, za računala Vas molimo da nam dostavite samo kućište računala, dok za laptope da ih dostavite s njihovim punjačom.

Servis konzola preferiramo preuzimati bez kablova iz razloga što se često u tranzitu oprema ošteti tako što bude dostavljena s uključenim kablovima u uređaj - za takvo oštećenje iTS ni partneri nisu odgovorni.

Servis telefona odrađuje partner te sukladno kvaru servisa, serviser može zahtijevati dokumente vlasništva i kablove uređaja.

Što radim u slučaju da servis nije uspješan ?

Ponekad servisi zbog raznih razloga ne mogu biti dovršeni, bilo to zbog lošeg stanja uređaja ili neisplativosti popravka.

U takvim slučajevima se trudimo iskoristiti što više možemo istu neispravnu opremu da uspijemo spasiti Vaše podatke i iskoristiti ispravne komponente za druge potrebe. - npr: neispravnom laptopu kojemu je neispravna komponenta matične ploče te je nabava zamjenskog modula preko 70% vrijednosti uređaja ne predlažemo servisirati već iskoristiti modul za pohranu podataka te ga pretvoriti u vanjsku pohranu.

U neuspješnim servisima se ne naplaćuje dijagnostika ni servis uređaja već isključivo usluge spašavanja podataka ukoliko je potrebno.

Kako se pripremiti kod usluge terenskog rada ?

Sukladno propisanim pravilima za COVID-19 koji je i dalje prisutan u našoj svakodnevnici, potrebno je kod ugovaranja usluge terenskog rada naglasiti da li je itko zaražen COVID-19 virusom ili drugim bolestima.

Priprema s vaše strane izuzev nošenja zaštitne maske ako je netko zaražen virusom, nije potrebna.

Možete li mi pomoći s izradom web stranice ili promocijom mojeg poslovanja na internetu?

Da, pružamo usluge izrade web stranica i internet marketinga i rado ćemo vam pomoći s promocijom vašeg poslovanja na internetu.

Garancija na rad ?

Naravno, sve iTS usluge i servis prilikom rada, odnosno od dana završetka rada korisnik ostvaruje 90 dana garancije na rad.

Ova garancija je ograničena te je vezana samo na okvire rada ugovorene/tažene usluge - servisa.

FAQ sekcija na web stranici igra ključnu ulogu u poboljšanju korisničkog iskustva

FAQ sekcija predstavlja učinkovit alat za poboljšanje korisničkog iskustva i smanjenje opterećenja podrške iTSmedie.

Kontakt forma za dodatne upite za FAQ sekciju omogućuje klijentima da postave pitanja o bilo kojoj temi koju nisu mogli pronaći u FAQ sekciji.

Ova forma nudi praktičan način za korisnike da dobiju odgovore na svoja pitanja i riješe svoje probleme.

Kontakt forma je vrlo jednostavna za korištenje.

Naš tim stručnjaka će odgovoriti na pitanje u najkraćem mogućem roku.

Ova forma za kontakt također može pomoći u poboljšanju naše FAQ sekcije.

Ako primijetimo da određeno pitanje postavljaju mnogi klijenti, to će nam pomoći da unaprijedimo FAQ sekciju i odgovorimo na potrebe naših klijenata. Kontakt forma za dodatne upite za FAQ sekciju je još jedan način na koji se trudimo osigurati vrhunsku kvalitetu usluge našim klijentima.
*
*
*