Uvod u open beta stanje platforme:

Razvoj web stranica i platformi kompleksan je proces koji zahtijeva pažljivo planiranje i implementaciju. U tom procesu, faza zvana "open beta" igra ključnu ulogu. 

Open beta je faza u kojoj je platforma funkcionalno kompletna ili vrlo blizu svog konačnog izgleda, ali još uvijek nije službeno lansirana za širu javnost. 

To je period kada se platforma testira u realnim uvjetima, omogućujući razvojnom timu da identificira i ispravi greške, poboljša funkcionalnosti te optimizira korisničko iskustvo.


Važnost open beta faze za iTSmedia platformu:

Za iTSmedia, open beta faza nije samo tehnički postupak, već strateški pristup(možda bolje za reći - strategija) koji omogućuje interakciju s korisnicima i prikupljanje njihovih povratnih informacija. 

Ove povratne informacije su neizmjerno važne jer doprinose finalnoj obradi stranice. 

Uključivanjem korisnika u ovu fazu, iTSmedia može osigurati da će finalni proizvod odražavati stvarne potrebe i želje tržišta, što povećava šanse za uspjeh platforme nakon službenog lansiranja.


Proces ažuriranja tijekom open beta:

 1. Velika ažuriranja:
  • Frekvencija i planiranje: 
   Velika ažuriranja provode se na kvartalnoj bazi.
   Ova ažuriranja su temeljita i često uključuju integraciju novih značajki, kao što su unapređenja sigurnosti ili nove funkcionalnosti koje značajno mijenjaju način na koji korisnici interagiraju s platformom. (primjera integracija chat servisa ili AI chat-a)

  • Svrha: 
   Glavni cilj ovih ažuriranja je osigurati da platforma ostane u korak s najnovijim tehnološkim trendovima i da se kontinuirano poboljšava na temelju opsežne analize korisničkih podataka i trendova u industriji.

 2. Mala ažuriranja:
  • Frekvencija i planiranje: 
   Za razliku od velikih, mala ažuriranja su češća i provode se tjedno.
   Fokusirana su na ispravljanje manjih tehničkih i dizajnerskih grešaka koje se mogu brzo riješiti.

  • Svrha: 
   Cilj malih ažuriranja je brzo adresiranje bilo kakvih sitnih nedostataka koji bi mogli utjecati na korisničko iskustvo, uključujući fotološke, tipografske greške te male tehničke poteškoće.
   Ova ažuriranja također uključuju implementaciju korekcija koje korisnici i volonteri prijave, što doprinosi osjećaju zajedništva i sudjelovanja korisnika u stvaranju bolje platforme.

Open beta, dakle je ključan segment u razvojnom ciklusu iTSmedia platforme, služeći kao most između testiranja i finalnog lansiranja.

Kroz strategijski pristup ažuriranjima i fokus na korisničke povratne informacije, iTSmedia teži ne samo zadovoljavanju, već i premašivanju očekivanja svojih korisnika. 

Također, ova faza omogućuje timu da primijeni inovativna rješenja i unaprijedi platformu, čineći ju ne samo tehnički izvrsnom, već i duboko usklađenom s potrebama korisnika. Upravo ta interakcija s korisnicima i prilagodba njihovim potrebama ključni su za postizanje uspjeha u sve konkurentnijem digitalnom svijetu.