Josip Marčić
iTS

Pozdrav, moje ime je Josip Marčić, strastveni IT tehničar iz Hrvatske s ambicijom za izvrsnost u području tehnologije. Od rane dobi, pod utjecajem očeve karijere u IT sektoru i intenzivnog istraživanja, razvio sam solidnu osnovu stručnosti.

Pozdrav svima! 

Ja sam Josip Marčić, rođen u slikovitom Dubrovniku, gdje su prvi koraci moje informatičke strasti bili inspirirani očevim angažmanom u Hrvatskoj mornarici.
Odrastajući uz zvukove i priče o tehnološkim dostignućima, moje zanimanje za IT svijet je raslo istovremeno s tehnologijom koja nas okružuje.
Taj rani interes evoluirao je u strastvenu karijeru koja me odvela daleko izvan granica mog rodnog grada,
sve do Šibenika, gdje sada živim i gdje sam postavio svoje profesionalne i osobne korijene.


🚀 Profesionalni Razvoj 

Moja profesionalna putanja je katalog kontinuiranog učenja i prilagodbe novim tehnološkim trendovima. 
Sve je započelo u Prometno tehničkoj školi u Šibeniku, gdje su mi prva formalna znanja pružila čvrste temelje. 

Nakon srednje škole, usmjerio sam se na specijalizirane studije u Informatičkom Managementu na Veleučilištu u Šibeniku, što je produbilo moje razumijevanje i stručnost u IT sektoru, mešutim isti studij zbog poslovnih prilika nisam dovršio. Nastavljajući s profesionalnim usavršavanjem, pridružio sam se Cisco Networking Academy, gdje sam stekao akademski certifikat Cisco Certified Network Associate (CCNA). Ovo priznanje ne samo da potvrđuje moju stručnost u mrežnim tehnologijama, već me i dodatno motiviralo da svoje znanje primijenim u stvarnom svijetu.

Svoje profesionalne korake napravio sam kao IT assistant u Hrvatskoj udruzi poslovnih žena KRUG, gdje sam bio odgovoran za izradu i održavanje web stranica te IKT sustava.
Ta iskustva su mi omogućila da razvijem ključne vještine u upravljanju projektima i komunikaciji s klijentima. 

Nastavio sam karijeru kao IT-Systems Engineer u Dječjem vrtiću Žižula u Šibeniku, gdje sam bio zadužen za nadzor i unaprjeđenje IT infrastrukture,
što mi je pružilo duboko razumijevanje kako tehnologija može unaprijediti obrazovne procese.

Nakon toga, radio sam kao IT-Systems Engineer za Kruška.hr, gdje sam nastavio razvijati svoje vještine u implementaciji i upravljanju kompleksnim IT sustavima, čime sam dodatno potvrdio svoju sposobnost da upravljam i najzahtjevnijim tehnološkim izazovima.

Trenutno sam angažiran kao System-Administrator u Impol-TLM, gdje koristim svoje sveobuhvatne vještine za upravljanje mrežama i informacijskim sustavima, što je ključni dio mog profesionalnog identiteta i predanosti tehnološkom napretku i izvrsnosti.

Kroz svaku od ovih uloga, nije samo riječ o tehničkim zadacima; svaki dan je prilika za učenje, inovacije i postavljanje novih standarda u IT industriji.


💼 iTSmedia i Poduzetništvo 

Inspiriran mogućnostima koje pruža suvremena tehnologija, osnovao sam iTSmedia, platformu kroz koju dijelim svoju strast prema inovacijama i edukaciji. 

Paralelno uz iTSmedia, osnovao sam iTS servis - koji je moj osobni zaštitni amblem te svoj rad pravdam s iTS brendom.


Kao mladi poduzetnik, usmjeren na stvaranje rješenja koja unaprjeđuju poslovanje i pojednostavljuju tehnološke izazove,
vodim tim koji je jednako predan viziji modernizacije i dostupnosti tehnologije.


🔗 Povezivanje i Zajednica 

Kroz sve ove godine, moj fokus bio je ne samo na osobnom rastu, već i na izgradnji zajednice. 

Kao aktivan član društvenih mreža, gdje me možete pratiti na Instagramu @its.marcassi, trudim se inspirirati mlade i stare da se ne boje tehnologije, već da je prihvate kao alat za osobni i profesionalni razvoj.


📞 Kontaktirajte Me 

Ako vas zanima kako tehnologija može pomoći vašem poslovanju, ili jednostavno želite razmijeniti ideje o najnovijim IT trendovima, ne ustručavajte se kontaktirati me. 

Dostupan sam na 095 530 5017 ili putem e-maila na j.marcic@itsmedia.info