Mega cloud

"S MEGOM Vi kontrolirate svoje podatke."


MEGA (rekurzivni akronim koji označava MEGA Encrypted Global Access) je usluga za pohranu u oblaku i hosting datoteka koju nudi MEGA Limited, tvrtka sa sjedištem u Aucklandu, Novi Zeland.

MEGA je usluga za pohranu podataka i hosting datoteka koja se nudi putem web aplikacije i mobilnih aplikacija za Android i iOS. Korisnici besplatnih računa dobivaju 20 GB osnovne pohrane, dok plaćeni računi imaju četiri razine opcija od 400 GB do 16 TB prostora za pohranu, te poslovni računi od 3 TB pohrane. MEGA koristi end-to-end enkripciju pomoću AES algoritma, što znači da samo korisnik poznaje ključ za šifriranje datoteka i da MEGA ne može dešifrirati ni pregledati sadržaj. 


MEGA također koristi CloudRAID tehnologiju koja dijeli datoteke na dijelove i pohranjuje ih u različitim zemljama, te omogućuje rekonstruiranje podataka čak i kada su neki od dijelova nedostupni. MEGA također nudi opciju za aktiviranje dodatne pohrane kroz razna "postignuća", ali istječu nakon 365 dana, te ne postoji maksimalni prostor za pohranu.


Usluga se nudi putem web aplikacija. MEGA mobilne aplikacije dostupne su i za Android i iOS. MEGA je poznata po najvećoj potpuno opremljenoj besplatnoj pohrani u oblaku na svijetu s 20 GB pohrane za besplatne račune.


Web stranicu i uslugu pokrenula je 19. siječnja 2013. Kim Dotcom, zajedno s glavnim tehničkim direktorom, direktorom i suosnivačem

Mathiasom Ortmannom, glavnim direktorom marketinga Finnom Batatom i Bramom van der Kolkom.

Podaci o Mega uslugama su end-to-end enkriptirani, na strani klijenta pomoću AES algoritma. 


Budući da Mega ne poznaje ključeve za šifriranje prenesenih datoteka, ne može dešifrirati i pregledavati sadržaj.


MEGA je pažljivo dizajnirana za pružanje visoke sigurnosti za svoje korisnike, a njegove klijentske aplikacije su javni izvor. MEGA ima i svoju redundantnu poslužiteljsku infrastrukturu koju direktno upravlja, što osigurava da su podaci uvijek dostupni. 

MEGA također nudi jednostavne načine za proširenje besplatne pohrane. 

Kontaktirajte svoje kontakte putem MEGA-ine aplikacije za razmjenu poruka i audio, video ili grupne pozive, sinkronizirajte svoje fotografije i videozapise s mobilnog uređaja te sinkronizirajte svoje podatke računala s MEGA aplikacijom za stolna računala. 

MEGA također održava povijesne verzije datoteka i omogućuje jednostavnu automatiziranu sinkronizaciju između računala i Clouda.

 

Korisnici besplatnih računa dobivaju:

  • 20 GB osnovne kvote za pohranu (5 GB propusnosti po danu)
  • Dodatna pohrana mogu se aktivirati kroz razna "postignuća", ali istječu nakon 365 dana.


Korisnici plaćenog računa imaju četiri razine opcija:

  • 400 GB prostora za pohranu (1 TB propusnosti mjesečno) - €4.99/mjesečno
  • 2 TB prostora za pohranu (2 TB propusnosti mjesečno) - €9.99/mjesečno
  • 8 TB prostora za pohranu (8 TB propusnosti mjesečno) - €20/mjesečno
  • 16 TB prostora za pohranu (16 TB propusnosti mjesečno) - €30/mjesečno

Poslovni računi : - Minimalno 3 korisnika

  • 3 TB prostora za pohranu (3 TB propusnosti mjesečno)
  • Dodatne TB pohrane ili propusnosti mogu se kupiti bez gornjeg ograničenja (do 10 PB)


Već danas se možete pridružiti MEGA cloud-u koristeći sljedeći link !