. . .
/po Gb
/po Gb

Spašavanje podataka je proces kojim se pokušavaju izvući i sigurno pohraniti podaci sa neispravnih ili oštećenih medija. To može biti potrebno zbog različitih razloga, poput neispravnosti hard diskova, oštećenja USB memorija, SD kartica ili drugih tipova medija.


5 
  • Dobavljač: iTS

Vrsta uređaja:
Deadline : *
Molimo odaberite datum
 

Saznaj više


Spašavanje podataka je proces kojim se podaci s neispravnih medija, poput hard diskova, USB flash memorija, SSD diskova i SD kartica, prebacuju na nove, zdrave medije s ciljem da se spase što više podataka. 

Proces spašavanja podataka zahtijeva profesionalne alate i procedure kako bi se osiguralo da se podaci sigurno kopiraju i spasu na nove medije.

Kada su u pitanju hard diskovi, postoje različiti razlozi zbog kojih se mogu razviti probleme sa njima, poput neispravnog kontrolera ili pojave bad sektora. 

Ukoliko je problem uzrokovan neispravnim kontrolerom, jednostavna zamjena kontrolera može riješiti problem. 

Međutim, ako je disk razvio bad sektore, moguće je izvući podatke s njega, ali postoji vjerojatnost da će izvučeni podaci biti oštećeni.

Flash mediji, kao što su USB memorije, SSD diskovi i SD kartice, također mogu razviti probleme koji zahtijevaju spašavanje podataka. 

Međutim, u većini slučajeva, popravljanje tih medija nije isplativo, a razina moguće korupcije podataka je vrlo visoka. 

Stoga je važno provesti dijagnostiku prije svakog pokušaja spašavanja podataka i temeljito ispitati mogućnost backup-a podataka.