Ukoliko ste se susreli s virusnom infekcijom na svom računalu, iTS tim može pomoći u otklanjanju iste. Naš stručni tim koristi najnovije alate i tehnike za detekciju i uklanjanje virusa, kao i za jačanje sigurnosnih postavki vašeg računala kako bi se spriječilo buduće infekcije.


50 
 • Dobavljač: iTS


Saznaj više


Otklanjanje virusne zaraze na računalu

Sigurno ste se barem jednom susreli s problemom virusne zaraze na svom računalu. Virusni programi mogu nanijeti štetu vašem računalu, uništiti podatke, ometati rad računala i pokretati neželjene programe. 

No, ne brinite, jer iTS tim stručnjaka koristi najnovije tehnologije i alate za skeniranje i uklanjanje virusa te vam pruža sigurnost da se nećete susretati s tim problemom u budućnosti.

Zašto je važno otkloniti virusnu zarazu?

Ukoliko se susrećete s virusnom zarazom na vašem računalu, iznimno je važno da se virus ukloni što prije, kako ne bi došlo do oštećenja vaših podataka i propadanja rada vašeg računala. Virusni programi se mogu širiti putem interneta, emaila, USB uređaja i drugih načina. Stoga je bitno da imate instaliran antivirusni program te da ga redovito ažurirate.

Kako vam iTS može pomoći?

Naš tim stručnjaka ima iskustvo u otklanjanju virusnih zaraza te ćemo se potruditi da vaše računalo bude ponovno radno, bez ikakvih smetnji. Naši stručnjaci koriste najsuvremenije alate za skeniranje i uklanjanje virusa, a svoj rad provode brzo i učinkovito.

Osim što ćemo otkloniti virusnu zarazu, naši stručnjaci pružaju savjete o tome kako se zaštititi od budućih virusnih napada. Preporučujemo instaliranje antivirusnog programa te redovito ažuriranje operacijskog sustava i aplikacija na računalu. Također, mi ćemo instalirati i podesiti antivirusni software za zaštitu vašeg računala. /W10/11 deff, opc. Webroot

Postupak otklanjanja virusne zaraze

Kada nas kontaktirate za pomoć, naši stručnjaci će prvo napraviti detaljnu analizu vašeg računala kako bi utvrdili postoji li virusna zaraza i koliko je ozbiljna. Nakon toga, pristupit će uklanjanju virusa korištenjem najsuvremenijih alata. Ovisno o ozbiljnosti virusa, može biti potrebno i više sati rada kako bi se u potpunosti uklonio virus i osigurala zaštita vašeg računala u budućnosti.

Kako se zaštititi od virusa u budućnosti?

Nakon što otklonimo virusnu zarazu na vašem računalu, naši stručnjaci će vam pružiti savjete o tome kako se zaštititi od budućih virusnih napada. Ovo su neki od savjeta koje bismo vam preporučili:

 • Redovito ažuriranje operacijskog sustava i aplikacija na vašem računalu. 
  To će osigurati da vaše računalo uvijek ima najnovije sigurnosne zakrpe i popravke bugova koji bi mogli biti iskorišteni od strane zlonamjernih programa.
 • Instaliranje antivirusnog programa koji će vas štititi od poznatih i nepoznatih virusa, kao i drugih zlonamjernih programa. Osim toga, redovito ažurirajte bazu podataka vašeg antivirusnog programa kako biste bili sigurni da je uvijek korak ispred novih prijetnji.
 • Budite oprezni kada preuzimate i instalirate programe s interneta. 
  Osim provjere izvora programa, provjerite i da li su povjereni i prepoznati softveri zaštićeni antivirusnom zaštitom.
  Uvijek pazite da ne instalirate programe s nepoznatih stranica koje se često nude na webu.

  Ukoliko niste sigurni da li je datoteka ili stranica zarazna provjerite ovdje.

 • Pazite na phishing napade. 
  Nemojte klikati na linkove i otvarati datoteke u emailima koji vam nisu poznati, pogotovo ako su vam poslani od nepoznatih osoba.
 • Redovito radite sigurnosne kopije vaših važnih podataka kako biste ih mogli oporaviti u slučaju da se dogodi bilo kakva nepredviđena situacija. - bilo lokalno ili na oblak (no najbolje je obje opcije)

  Usluga otklanjanja virusnih/malicioznih datoteka sa računala može biti odrađena udaljeno ili direktno.