iTS optimizacija sustava je usluga koja se fokusira na poboljšanje rada i performansi vašeg računala. Naš tim stručnjaka će koristiti različite alate i tehnike kako bi optimizirali postavke sustava i uklonili sve nepotrebne datoteke i programe koji otežavaju rad vašeg računala.


25 


Saznaj više


Optimizacija sustava

Optimizacija sustava računala može značajno poboljšati njegove performanse, brzinu i pouzdanost. Ovisno o specifikacijama vašeg računala i vašim potrebama, postoji mnogo načina na koje možete optimizirati svoj sustav.

Čišćenje nepotrebnih datoteka i programa

Jedan od prvih koraka u optimizaciji sustava je čišćenje nepotrebnih datoteka i programa. Ovaj korak može pomoći u oslobađanju prostora na tvrdom disku i poboljšanju performansi računala. Nepotrebne datoteke mogu uključivati privremene datoteke, privremene internetske datoteke, datoteke sustava i slično. Osim toga, deinstalacija nepotrebnih programa može pomoći u oslobađanju prostora na tvrdom disku i smanjenju opterećenja sustava.

Poboljšanje brzine bootanja sustava

Dugotrajno vrijeme učitavanja sustava prilično je iritantno. Srećom, postoji nekoliko načina na koje možete poboljšati brzinu bootanja sustava. Jedan od načina je smanjenje broja programa koji se pokreću tijekom pokretanja sustava. Također, optimizacija tvrdog diska može pomoći u ubrzavanju vremena bootanja sustava.

Poboljšanje performansi procesora i RAM-a

Ako želite poboljšati performanse procesora i RAM-a, postoji nekoliko koraka koje možete poduzeti. Jedan od njih je nadogradnja RAM-a, što može pomoći u ubrzavanju vašeg računala i omogućiti mu bolje rukovanje višezadaćim zadacima. Također, održavanje čistih hlađenja računala i pravilno rukovanje programima može pomoći u održavanju optimalnih performansi procesora. Koristeći se promjenama u BIOS-u također se može postići viša osnovna brzina radne memorije i drugih komponenti što značajno može ubrzati računalo.

Poboljšanje rada hard diska i opterećenja sustava

Optimizacija rada tvrdog diska i opterećenja sustava može pomoći u poboljšanju performansi vašeg računala.
Jedan od načina za postizanje ovoga je defragmentacija tvrdog diska.
To može pomoći u poboljšanju brzine pristupa tvrdim diskovima i optimiziranju radnih performansi.
Također, pravilno rukovanje sustavskim procesima može pomoći u smanjenju opterećenja rada sustava te ostvariti dodatne performanse u radu.

Instaliranje ažuriranih driver-a i softvera

Jedan od načina za poboljšanje performansi vašeg računala je instaliranje ažuriranih drivera i softvera.
Ažurirani driveri mogu pomoći u poboljšanju rada hardvera vašeg računala, dok ažurirani softver može pomoći u poboljšanju funkcionalnosti i performansi vaših programa.

Uklanjanje zlonamjernog softvera poput virusa i malwarea

Zlonamjerni softver poput virusa i malwarea može značajno usporiti performanse vašeg računala i ugroziti njegovu sigurnost. Stoga, redovno skeniranje računala antivirusnim programom i uklanjanje bilo kakvog zlonamjernog softvera koji se otkrije je ključno za održavanje optimalne radne performanse i sigurnosti vašeg sustava.

(uklanjanje neželjenog softwarea se razlikuje od zasebne usluge otklanjanja virusne zaraze na način da se koriste alati za traženje trackera i PUP-ova a ne virusnih, malware i ransom zaraza)

Optimiziranje postavki operativnog sustava

Optimiziranje postavki operativnog sustava može pomoći u poboljšanju performansi vašeg računala. To uključuje optimizaciju pokretanja programa i postavljanje optimalne razlučivosti zaslona. 

Optimizacija mrežnih postavki

Uz optimizaciju postavki operativnog sustava, možete također optimizirati postavke mreže. Ovo uključuje postavljanje prikladne širine pojasa, osiguravanje sigurnosnih postavki, i osiguravanje da vaša mrežna oprema bude u dobrom stanju.

Praćenje stanja hardvera i softvera

Praćenje stanja hardvera i softvera vašeg računala ključno je za održavanje njegove optimalne radne performanse i dugovječnosti. Redovito nadgledanje stanja hardvera i softvera, uključujući praćenje temperature komponenti, može pomoći u identificiranju problema i održavanju njihove funkcionalnosti.