. . .

Nadogradnja firmware-a je proces ažuriranja programskog koda koji se nalazi u uređaju i koji mu omogućuje da ispravno funkcionira. Firmware se nalazi u raznim uređajima, poput računala, pisača, skenera, kamera, USB flash driver-a i drugih.


15 
  • Dobavljač: iTS

Saznaj više


Firmware komponente na računalu su jednako važne kao i sam operativni sustav na istom. 

Jedina razlika između ove dvije komponente je to što firmware-i nemaju dobro razvijene mehanizme za automatsko ažuriranje kako bi popravili bilo kakve probleme koji mogu uzrokovati kvar funkcionalnosti. 

Usluga nadogradnje firmware-a je usluga koja se bavi ažuriranjem firmware-a na Vašim IT uređajima. 

Firmware je skup osnovnih programa koji se nalaze u unutarnjoj memoriji uređaja i odgovaraju za njegovo funkcioniranje. 

Ažuriranje firmware-a je važno jer može poboljšati performanse uređaja, riješiti postojeće greške i poboljšati sigurnost uređaja.

Nadogradnja firmware-a se obavlja ručno putem direktnog pristupa uređaju i može se primijeniti na različite uređaje, poput računala, printera, skenera, kamera i USB flash driver-a. 

Ažuriranjem firmware-a možete poboljšati performanse i sigurnost svog uređaja te se osigurati da radi na najbolji mogući način. 

Kada je riječ o memoriji, bila to interna ili eksterna, njihov firmware se rijetko ažurira. 

Čak, ni u slučajevima kada se za firmware koristi flash, a ne ROM memorija, jer ne postoje standardizirani uređaji za ažuriranje. 

Također tu imamo uređaje kao što su printeri, skeneri, kamere i USB flash driver-i, čiji je firmware interno pohranjen i zahtjeva ručno ažuriranje i direktan pristup.


Nadogradnja firmware-a je važna jer ponekad proizvođači objave ažuriranja koja rješavaju probleme, popravljaju sigurnosne ranjivosti ili poboljšavaju performanse uređaja. 

Ako se ne ažurira firmware, uređaj može raditi neispravno ili biti podložan sigurnosnim propustima.

Nadogradnja firmware-a se obično obavlja tako da se preuzme nova verzija s web stranice proizvođača i instalira preko postojeće verzije. Međutim, proces može varirati ovisno o uređaju i proizvođaču, pa je važno pratiti upute proizvođača za nadogradnju firmware-a.

Ukoliko niste sigurni kako nadograditi firmware uređaja ili ne želite riskirati da nešto pođe po zlu, stručni servis poput iTS servisa može pomoći u nadogradnji firmware-a vaših uređaja, osiguravajući da se proces obavi ispravno i bez problema.


Ako se susrećete s problemima s Vašim uređajem ili želite poboljšati njegove performanse, obratite se našem timu za nadogradnju firmware-a i pomoći ćemo Vam da optimizirate rad Vašeg uređaja.