iTS elementals za linux operativne sustave je skup programa i inicijalizacijskih protokola koji će Vam omogućiti da na svom računalu možete obavljati sve svakodnevne zadatke.


10 


Saznaj više


Usluge iTS elementals4linux za instalaciju i podešavanje Linux operativnog sustava

Linux je operativni sustav koji se temelji na otvorenom kodu i koji je dostupan besplatno za korištenje. 

Kao takav, Linux se razlikuje od drugih operativnih sustava, poput Windowsa i MacOS-a, po tome što ga ne kontrolira jedna korporacija, već ga razvijaju i održavaju velika zajednica korisnika i programera diljem svijeta.

 Linux se često koristi na poslužiteljima i u situacijama gdje se želi izbjeći korištenje operativnog sustava kojeg kontrolira jedna korporacija.

Usluga iTS elementals4linux omogućuje inicijalizaciju Linux operativnog sustava na vašem računalu, uključujući osnovno podešavanje i instalaciju operativnog sustava. 

Ova usluga može biti od koristi ako želite pokrenuti Linux operativni sustav na svom računalu ili ako želite nadograditi postojeći Linux operativni sustav na noviju verziju. 

Tijekom ovog procesa, stručni tehničar će vam pomoći da odaberete i instalirate odgovarajuću Linux distribuciju, odgovarajuće upravljačke programe i druge potrebne komponente, te će vam pomoći da podesite osnovne postavke vašeg Linux operativnog sustava.

Prednosti korištenja Linux operativnog sustava

Besplatna dostupnost

Linux je otvoreni kod operativni sustav koji je dostupan besplatno za korištenje. 

Korisnici mogu besplatno preuzeti, instalirati i koristiti Linux distribucije, što predstavlja veliku prednost u odnosu na druge operativne sustave poput Windowsa i MacOS-a koji su plaćeni.

Sigurnost

Linux je poznat po svojoj sigurnosti i otpornosti na viruse i druge zlonamjerne programe. 

Razlog tome je što je Linux manje popularan od drugih operativnih sustava, pa se zlonamjerni programi rijetko razvijaju za Linux.

Stabilnost

Linux je poznat po svojoj stabilnosti i pouzdanosti, što je posebno važno u poslovnim okruženjima. 

Linux poslužitelji mogu raditi bez prekida i prekida u radu u dužem vremenskom razdoblju.

Prilagodljivost

Linux distribucije dolaze u raznim verzijama i prilagođene su različitim potrebama korisnika. 

Osim toga, korisnici mogu prilagođavati Linux sustav prema svojim potrebama i željama.


Proces instalacije i podešavanja Linux operativnog sustava

Odabir odgovarajuće Linux distribucije

Prvi korak u procesu instalacije Linux operativnog sustava je odabir odgovarajuće Linux distribucije. 

Postoje mnoge Linux distribucije koje su dostupne za preuzimanje i instalaciju, a svaka od njih ima svoje specifičnosti i prednosti.

Korisnicima koji su manje upoznati s Linuxom, preporučujemo da odaberu popularne Linux distribucije poput Ubuntu, Fedora ili Debian. Ove distribucije su jednostavne za korištenje i imaju veliku podršku zajednice korisnika.

Međutim, ako korisnici žele naprednije opcije, mogu odabrati distribucije poput Arch Linuxa, Gentooa ili Slackwarea. Ove distribucije zahtijevaju više znanja i iskustva s Linuxom, ali nude veliku fleksibilnost i mogućnosti prilagodbe.


iTS za osnovne korisnike preporučuje Zorin OS zbog jednostavnosti korištenja i generalnog iskustva u radu.

Preuzimanje i instalacija Linux distribucije

Nakon odabira odgovarajuće Linux distribucije, korisnici mogu preuzeti ISO datoteku s web stranice distribucije i zapaliti je na CD ili USB uređaju. Zatim, korisnici mogu pokrenuti računalo s CD-a ili USB uređaja i pokrenuti instalacijski program.

Instalacijski program će voditi korisnike kroz postupak instalacije Linux operativnog sustava. Korisnici će morati odabrati jezik sustava, postaviti vremensku zonu i odabrati particiju za instalaciju.

Nakon instalacije Linux operativnog sustava, korisnici će morati instalirati upravljačke programe za hardver koji koriste.

Podešavanje Linux operativnog sustava

Nakon instalacije Linux operativnog sustava i upravljačkih programa, korisnici će morati podesiti osnovne postavke sustava. To uključuje postavljanje mrežne veze, podešavanje sigurnosnih postavki i konfiguriranje programa koji će koristiti.

Korisnici mogu odabrati između raznih grafičkih okruženja poput GNOME-a, KDE-a, Xfce-a ili LXDE-a. Svako od ovih okruženja ima svoje specifičnosti i prednosti, a korisnici ih mogu prilagođavati prema svojim potrebama i željama.

Korisne usluge iTS elementals4linux

iTS elementals4linux je usluga koja nudi pomoć pri instalaciji i podešavanju Linux operativnog sustava. 

Stručni tehničari će pomoći korisnicima da odaberu odgovarajuću Linux distribuciju, instaliraju upravljačke programe i druge potrebne komponente te podesiti osnovne postavke sustava.

Ova usluga je korisna za korisnike koji su manje upoznati s Linuxom i žele kvalitetnu i stručnu pomoć pri instalaciji i podešavanju operativnog sustava. Također, iTS elementals4linux može biti od koristi korisnicima koji žele nadograditi postojeći Linux operativni sustav na noviju verziju.

Korisnici mogu odabrati distribuciju po svojoj želji ili mogu poslušati preporuke stručnjaka iz iTS-a. 

Uz stručnu pomoć iTS-a, korisnici mogu biti sigurni da će Linux operativni sustav biti pravilno instaliran i podešen, te će moći bez problema koristiti sve njegove prednosti.

Prednosti korištenja iTS elementals4linux usluge

 • Stručna pomoć pri odabiru i instalaciji odgovarajuće Linux distribucije.
 • Pomoć pri instalaciji upravljačkih programa i drugih potrebnih komponenti.
 • Podešavanje osnovnih postavki sustava.
 • Nadogradnja postojećeg Linux operativnog sustava na noviju verziju.
 • Brza i kvalitetna usluga.


Često postavljena pitanja

Kako odabrati odgovarajuću Linux distribuciju?

 • Preporučujemo da odaberete popularne distribucije poput Ubuntu, Fedora ili Debian ako ste manje upoznati s Linuxom. - iTS preporučuje ZorinOSlite
  Ako želite naprednije opcije, možete odabrati distribucije poput Arch Linuxa, Gentooa ili Slackwarea.

Koliko košta iTS elementals4linux usluga?

 • Cijena iTS elementals4linux usluge ovisi o obujmu posla koji je potrebno obaviti.
  Za više informacija kontaktirajte iTS tim.

Mogu li koristiti iTS elementals4linux uslugu ako imam ograničene tehničke vještine?

 • Da, iTS elementals4linux usluga je namijenjena korisnicima koji su manje upoznati s Linuxom i žele kvalitetnu i stručnu pomoć pri instalaciji i pode

Mogu li koristiti iTS elementals4linux uslugu ako imam ograničene tehničke vještine?

 • Da, iTS elementals4linux usluga je namijenjena korisnicima koji su manje upoznati s Linuxom i žele kvalitetnu i stručnu pomoć pri instalaciji i podešavanju operativnog sustava.

Mogu li koristiti iTS elementals4linux uslugu za instalaciju Linux operativnog sustava na svoje računalo?

 • Da, iTS elementals4linux usluga omogućuje instalaciju Linux operativnog sustava na vaše računalo, uključujući odabir odgovarajuće Linux distribucije, instalaciju upravljačkih programa i druge potrebne komponente, te podešavanje osnovnih postavki sustava.

Koliko vremena je potrebno za instalaciju i podešavanje Linux operativnog sustava uz iTS elementals4linux uslugu?

 • Vrijeme potrebno za instalaciju i podešavanje Linux operativnog sustava ovisi o obujmu posla koji je potrebno obaviti. Za više informacija kontaktirajte iTS tim.