Oglašavanje putem Google-a

Izrada oglašavanja na Google uslugama je važan dio svake online marketinške strategije. Google ima nekoliko opcija za oglašavanje koje mogu pomoći vašem poslovanju da se pojavi pred relevantnom publikom i ostvari željene rezultate.


Jedna od najčešćih opcija je Google AdWords, što je platforma za plaćeno oglašavanje koja vam omogućuje da pojavite se na Google pretraživanju i drugim mjestima na webu. 

AdWords vam omogućuje da definirate budžet i ciljane ključne riječi te da pratite učinak vašeg oglašavanja.

Google također nudi oglašavanje putem video sadržaja na YouTubeu, što je idealno za kompanije koje žele svoj proizvod ili uslugu predstaviti u video formatu. 

Postoji i opcija oglašavanja putem Google Maps, što je idealno za lokalne tvrtke koje žele biti u mapama i na lokacijama blizu potencijalnih kupaca.

Osim toga, Google nudi i druge opcije oglašavanja, poput oglašavanja putem display reklama na drugim web stranicama te oglašavanja putem aplikacija.


Google oglašavanje se plaća prema modelu plaćanja po kliku, što znači da se poduzeće plaća samo kada korisnik klikne na oglas. Ovo omogućuje poduzećima da efikasno upravljaju svojim budžetom za oglašavanje i da prilagode svoje oglase trenutačnim potrebama i ciljevima.

Google oglašavanje također omogućuje poduzećima da precizno ciljaju svoje oglase na određene demografske skupine ili područja geografske lokacije, što povećava učinkovitost oglasa i povećava vjerojatnost da će oglas biti vidljiv potencijalnim kupcima.

Uključivanjem Google oglašavanja u svoju marketinšku strategiju, poduzeća mogu povećati vidljivost svojih proizvoda i usluga te privući nove kupce i povećati prodaju.