Content Marketing

Content marketing je strategija koja se koristi za stvaranje i distribuciju korisnog, relevantnog i zabavnog sadržaja s ciljem privlačenja i zadržavanja potencijalnih kupaca, a na kraju i podizanja prodaje. 

Sadržaj koji se koristi u content marketingu može biti u obliku teksta, slika, videa, audiozapisa ili drugih vrsta medija.

Cilj content marketinga je stvaranje povjerenja i povezivanje s potencijalnim kupcima putem sadržaja koji im je zanimljiv i koristan. 

Umjesto da se oglašava direktno, content marketing se bazira na pružanju kvalitetnog sadržaja koji će privući potencijalne kupce i učiniti da se vrate i koriste ga ponovno.


Content marketing je važan za poslovanje jer omogućuje tvrtkama da: 

  1. Povećaju vidljivost svojih proizvoda ili usluga: Kvalitetan sadržaj može pomoći tvrtkama da se pojave na prvoj stranici rezultata pretraživanja i da se tako pojave pred potencijalnim kupcima.

  2. Povećaju prodaju: Ako se sadržaj koji tvrtka objavi na svojim mrežnim stranicama ili društvenim mrežama isplati i privuče potencijalne kupce, to može dovesti do povećanja prodaje.

  3. Poboljšaju odnosa s kupcima: Content marketing omogućuje tvrtkama da stvaraju odnose s kupcima putem pružanja kvalitetnog i zanimljivog sadržaja.

  4. Poboljšaju brendiranje: Kvalitetan sadržaj može pomoći tvrtkama poboljšanje brendiranja i povećanju prepoznatljivost svojih proizvoda ili usluga.

Ukratko, content marketing je važan za poslovanje jer omogućuje povećanje vidljivosti, povećanje prodaje, poboljšanje odnosa s kupcima i poboljšanje brendiranja.