. . .
Što je oblak? image
Oblak (eng.Cloud) je mrežna pohrana i platforma za komunikaciju, razmjenu datoteka i mnogo više ...

Cloud je povezan s činjenicom da se mogu premjestiti svi resursi tvrtke ili generalni podataka u oblak te raditi i pristupiti tim podatcima u bilo kojem trenutku na jednostavan način - sve dostupno gdje god nosite svoje vjerodajnice s sobom

Upoznajmo se malo s oblakom, mjestu gdje na siguran način možemo čuvati svoje dokumente i podatke!

Cloud computing je koncept koji se koristi za skladištenje podataka i resursa u mreži računala umjesto na lokalnom računalu ili poslužitelju. Ovaj način rada omogućuje pristup podacima i aplikacijama iz bilo kojeg mjesta, u bilo kojem trenutku i s bilo kojeg uređaja koji ima pristup internetu.

Cloud computing pruža širok spektar mogućnosti za tvrtke, od pohrane i sigurnosti podataka do izvrsnosti i fleksibilnosti rada. Dostupnost podataka u oblaku omogućuje brže i lakše razmjenjivanje informacija unutar tvrtke, što može povećati produktivnost i poboljšati poslovne rezultate.

Cloud također pruža fleksibilnost u skladištenju podataka, omogućujući tvrtkama da prilagode količinu skladištenog prostora prema svojim potrebama. To također olakšava održavanje i ažuriranje sustava, jer se to obavlja na centraliziranom mjestu, umjesto da se mora raditi na svakom pojedinačnom uređaju ili poslužitelju.

Cloud također pruža sigurnost podataka, jer se podaci pohranjuju na sigurnim poslužiteljima i šifriraju se tijekom prijenosa. To također smanjuje rizik od gubitka podataka u slučaju kvara uređaja ili uništenja poslovnog prostora.

Ukratko, cloud computing pruža mnoge prednosti za tvrtke, od poboljšane produktivnosti i fleksibilnosti do sigurnosti podataka i olakšanog održavanja sustava. Ako još uvijek niste iskoristili prednosti cloud computinga, vrijeme je da počnete!

Mega cloud

MEGA je usluga za pohranu u oblaku i hosting datoteka koju nudi MEGA Limited, tvrtka sa sjedištem u Aucklandu, Novi Zeland.

Saznajte više  

Google drive

Google Drive je servis za pohranu i dijeljenje datoteka u oblaku kojega je pokrenuo Google.

Saznajte više  

Sync.com

Sync.com je usluga za pohranu datoteka u oblaku koja omogućuje korisnicima da pohranjuju i dijele datoteke između različitih uređaja i računala. Sync.com također nudi opcije za sigurno dijeljenje datoteka, uključujući mogućnost postavljanja lozinki i vremenskog ograničenja za pristup datotekama.

Saznajte više  

pCloud

pCloud je cloud storage platforma koja omogućuje korisnicima da spremaju, dijele i pristupaju datotekama putem interneta.

icedrive

Icedrive je oblak za pohranu podataka koji omogućava korisnicima da pohranjuju, dijele i pristupaju svojim datotekama putem interneta.

Saznajte više  

Dropbox

Dropbox je usluga cloud storage-a koja omogućava pojedincima i timovima da pohranjuju, dijele i sinhroniziraju datoteke putem interneta. To je jednostavan način da se datoteke pohranjuju na jednom mjestu i mogu se pristupiti s bilo kojeg uređaja uz internet konekciju.

Saznajte više  

Filen

Filen je oblak za pohranu i razmjenu datoteka koji omogućuje korisnicima da pohranjuju, dijele i pregledavaju svoje datoteke u stvarnom vremenu. To je pogodan za pojedince i tvrtke koje žele sigurno pohranjivati, dijeliti i razmjenjivati datoteke.

Saznajte više  

OpenDrive

OpenDrive je usluga za pohranu i dijeljenje datoteka u oblaku (cloud). Omogućuje pohranu različitih vrsta datoteka, kao što su dokumenti, slike, video zapisi i druge vrste datoteka, te ih dijeljenje s drugima.

Saznajte više  

iCloud

Cloud je usluga za pohranu i dijeljenje datoteka u oblaku (cloud) koju pruža tvrtka Apple. Omogućuje pohranu različitih vrsta datoteka, kao što su dokumenti, slike, video zapisi i druge vrste datoteka, te ih dijeljenje s drugima

Saznajte više